Voienno-Morskoï Flot: brann om bord på det russiske hangarskipet Admiral Kuznetsov

En brann brøt ut midt på formiddagen om bord på hangarskipet Admiral Kuznetsov (1143.5-prosjekt) fortøyd ved en av bryggene til reparasjonsfabrikk nr. 35 (United Shipbuilding Corporation), i Murmansk. 3 døde, syv skadde og én savnet skal beklages. Denne ulykken vil sannsynligvis kompromittere leveringsdatoen tilAdmiral Kuznetsov til den militære maritime flåten til Russland (Voienno-Morskoy Flot) i 2022.

Mid-life renovering av hangarskipet Admiral Kuznetsov (1991) hadde vært diskutert siden 2016, senest. Det var først 23. april 2018 at kontrakten for modernisering av bygget ble signert for en sum på rundt 800 millioner euro (2018). Det treårige prosjektet ble betrodd å reparere fabrikk nr. 35 (United Shipbuilding Corporation), i Murmansk, mensKrylov-instituttet var ansvarlig for studier knyttet til modernisering.

Infrastrukturen som skulle brukes for å utføre arbeidet var basert på bruk av flytedokken PD-50 for inngrep på bygningens levende arbeider, det vil si den nedsenkede delen av skroget, mens de som berører de døde anleggene (over vannlinjen) og avdelingene i bygningen måtte skje ved kai.

Den første store vanskeligheten oppsto under senkingen av flytedokken 30. oktober 2018. PD-50 mens Kuznetsov var «om bord». Bytt ut dette utstyret, unikt i Russland på grunn av dets dimensjoner, med konstruksjonen av en annen flytedokk som er i stand til å mottaAdmiral Kuznetsov mottok ikke tjenester fra russiske myndigheter. Etter flere måneders utsettelse ble det foretrukket å slå sammen og utvide to lasterom av reparasjonsanlegg nr. 35 for å danne et lasterom i forhold til hangarskipet. Prosjektet skulle vare i et og et halvt år. Teamene forsikret at det var mulig å overholde tidsfristene, et svært ambisiøst mål med en forstyrret tidsplan.

Kuznetsov flytedokk Forsvarsnyheter | Russland | Modernisering Ettermontering av forsvarsutstyr
Hangarskipet Admiral Kuznetsov på PD-50 flytedokk, som da var den eneste infrastrukturen dedikert til marineprogrammer som var i stand til å heise den opp av vannet i hele den nordlige flåteregionen. Senkingen av PD-50 hadde den heldige effekten at det ble tvunget til å lage to store bassenger.

Inntraff samme natt som forliset PD-50, fallet av en 70 tonns kran på hangarskipet Admiral Kuznetsov kan virke anekdotisk, gitt den lave strukturelle skaden.

Brannen 12. desember 2019 ser ut til å være en kilde til store vanskeligheter. Brannen antas allerede å være av menneskelig opprinnelse og er knyttet til sveisearbeid. Brannen startet i det elektriske rommet på andre dekk, nesten rett under flydekket. En "reserve" av diesel, plassert på et nedre dekk, ville da ha antent. Brannen sies å ha spredt seg gradvis over et område på omtrent 600 m², området er kjent for å være omtrent 120 meter langt. På begynnelsen av ettermiddagen så det ut til at brannen var begrenset til et område på 120 m².

Brannvesenet til departementet for beredskapssituasjoner for Murmansk er engasjert i kampen, samt grensevaktene og trolig byggeplassens egen tjeneste.

Den største kilden til bekymring er knyttet til uttalelsen fra presidenten for United Shipbuilding Corporation, Aleksey Rakhmanov, som indikerer at "kampen for skipets overlevelse fortsetter". Oversvømmelsen av avdelinger er nevnt fordi bygningens overlevelse nå ville stå på spill. Som et minimum er det bekymring for at den strukturelle integriteten til skipet kan forstås, noe som tvinger den russiske regjeringen til å bestemme seg for videre arbeid.

Denne nye vanskeligheten vil sannsynligvis kompromittere tidsplanen for hangarskipets moderniseringsprosjekt. Admiral Kuznetsov. Tilbake til tjeneste i den russiske flåten hadde tidligere gått ned fra 2021 til 2022, en dato som allerede virket optimistisk. Skadene forårsaket av brannen, hvor omfanget og betydningen av de påførte skadene gjenstår å måle, får oss til å lure på en ekstra forsinkelse: 2023?

For flere detaljer om denne brannen og dens konsekvenser, kan du se RedSamovar-nettstedet.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler