Moderne kinesiske jagerfly

På slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet var de kinesiske luftstyrkene i overveldende grad utstyrt med lokalt produserte fly med ytelser som var mye lavere enn vestlige fly som F15, F16, F18 eller Mirage 2000, eller sovjeter som Mig. 29 eller Su27. Kinesisk industri kunne da bare produsere enheter som var minst én generasjon bak den teknologiske standarden for øyeblikket. I løpet av en generasjon har kinesiskproduserte fly som viser ytelse som kan sammenlignes med de mest moderne flyene i tjeneste med amerikanske eller europeiske luftstyrker tatt i bruk, og ser nå ut til å være i stand til å utfordre vestlig teknologisk overlegenhet.

I 2019 satte de kinesiske luft- og marinestyrkene ut 6 modeller av nasjonale kampfly som kan beskrives som "moderne":

Chengdu J-20

Chengdu J-5, det første ikke-amerikanske «2018th Generation»-flyet som gikk i aktiv tjeneste (20), er på mange måter symbolet på statusendringen til den kinesiske militære luftfartsindustrien, men også til de kinesiske luftstyrkene. , til nå, hadde alltid måtte hente sine mest moderne enheter fra Russland, som Su-35S og Su-30MKK før. Med en maksimal startvekt på 36 tonn, en lengde på 20 m og et vingespenn på 13 m, er flyet meget imponerende. Til tross for de vage planene, og det som ofte ble sagt og skrevet når enheten dukket opp, ser det ut til at stealth av J20 i frontalsektoren er der, selv om dette ikke er tilfelle på tvers eller i sektoren. De tretti flyene som er i drift er fortsatt drevet av russiske AL31-reaktorer, men tester er angivelig i gang for å utstyre dem med lokalt produserte motorer utstyrt med vektorisert skyvekraft.

PL15 og PL10 på J20 Fighters Aviation | Konstruksjon av militære fly | Spionasje
J-10 jagerbunkere åpner og viser sine PL-15 og PL-10 missiler

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 Jagerfly | Konstruksjon av militære fly | Spionasje

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler