USA kunne kjøpe 22 sveitsiske F5-er for 40 millioner dollar

Selon en pressemelding fra Bloomberg-byrået, ville USAs forsvarsbudsjett for 2020 gi en budsjettpost på 39,7 millioner dollar for å kjøpe 22 F5-lette jagerfly fra de sveitsiske væpnede styrkene for å utstyre US Navy's Fighter Weapon School, bedre kjent som Top Gun. De sveitsiske styrkene bruker 3 skvadroner utstyrt med Northrops F5 lette jagerfly, det vil si 21 enkeltseter F5E og 4 toseter F5F, av de 110 flyene som ble anskaffet mellom 1976 og 1984 og satt sammen på stedet av sveitsisk industri. I 2002 hadde den amerikanske marinen allerede anskaffet 32 ​​F5E fra sveitsiske myndigheter, for å erstatte A4 Skyhawks og simulere lette og manøvrerende fly som Mig21, for eksempel. 12 andre fly, to-seters F5F, ble deretter anskaffet, noe som bringer totalen til 44 fly, for et beløp som nådde 50 millioner dollar.

F1964 Freedom Fighter ble satt i drift i 5 og ble designet av Northrop for å gi det amerikanske luftvåpenet, og spesielt de allierte i USA, et høyytelses og svært rimelig fly, som var i stand til å motarbeide datidens konvensjonelle fly , slik som Mig17 eller Mig19, kjent for sin robusthet og manøvrerbarhet. Mer enn 2700 enheter av enheten vil ha blitt bygget, inkludert 900 under lisens (inkludert sveitsiske enheter). Regelmessig modernisert, har den blitt brukt av mer enn 25 luftstyrker rundt om i verden, og fortsetter å utstyre 18, noen ganger i stort antall, for eksempel Sør-Korea (194), Brasil (47), Taiwan (45) eller Iran igjen (+ - 50). De 22 flyene som Sveits skal selge til den amerikanske marinen er fly som er tatt ut av tjeneste, og ikke fly som fortsatt er i tjeneste med de sveitsiske luftstyrkene, slik man skulle tro ut fra ordlyden i pressemeldingen.

Textron Atac Mirage F1 Defense News | Trenings- og angrepsfly | Jagerfly
SMP ATAC Mirage F1 under renovering og modernisering for å oppfylle Aggressor-rollen for US Air Force.

Denne transaksjonen vil ikke ha noen innvirkning på fremdriften av den pågående konkurransen om å erstatte de 30 F18-ene og 26 F5-ene i tjeneste med de sveitsiske luftstyrkene. Som med de 44 tidligere flyene, vil de 22 F5-ene bli demontert og deretter overført til Grumman-fabrikken i Saint-Augustine, Florida, hvor deres potensiale vil bli rekonstituert og flyet modernisert for å oppfylle deres Aggressor-funksjon, for å bruke amerikansk terminologi. Den amerikanske marinen (og marinekorpset) har i likhet med det amerikanske luftvåpenet betydelig økt midlene beregnet på denne typen trening de siste årene, spesielt ved å legge ut en del til private militære selskaper, som selskapet Draken International som kjøpte 22 Mirage F1-er fra Madrid forvandlet til F1M-er for å spille denne rollen, og fra selskapet ATAC, et datterselskap av Textron, som kjøpte 63 Mirage F1 CR-er og CT-er for samme formål.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler