National Navy: mulig opptak av Suffren-ubåten til aktiv tjeneste ved utgangen av 2020?

Le atomangrep ubåt Suffren, leder av Barracuda-programmet, opplevde den første divergensen av sin atomreaktoren denne tirsdagen 17. desember 2019. Denne nye symbolske begivenheten, etter stenging av skroget (april 2016), lanseringen (12. juli 2019) i nærvær av republikkens president, Mr. Emmanuel Macron og sjøsettingen (1. august 2019; se illustrasjon), åpner for svært praktiske perspektiver, det vil si starten på sjøprøver av båten i løpet av året 2020. Franskmennene Sjøforsvaret er fortsatt diskret om emnet, men målet om opptak til aktiv tjeneste ved utgangen av 2020 består.

Reaktoren K15 (150 MW termisk) ble designet med Atomic Energy Commission som hovedentreprenør (CEA), prosjekt eier TechnicAtome. Naval gruppe var ansvarlig for å integrere kjernerommet i ubåten og koble de ulike verktøyene til fremdriftsrommet.

Drivstofflasting av kjernefysisk kjelerom K15 du Suffren ville ha funnet sted i september 2019, i henhold til informasjon kommunisert i juni og juli 2019, innenfor Secret Base Nuclear Installation (INBS) Cachin. Et mobilt intervensjonsverksted gjorde det mulig, takket være håndteringsmidlene, å laste atomreaktoren med brenselsstaver.

Den første divergensen av atomreaktoren ble planlagt i november 2019 etter et sett med tester ved kaien etter en gradvis opptrapping av ubåtens kjernefysiske kjelemodul. Det ser ut til at det har vært en timeplanglidning på tre til fire uker.

Det var endelig denne tirsdagen 17. desember som foregikk i fem timer den første divergensen av kjernefysisk kjelerom til atomangrepsubåten Suffren. Konkret innebærer dette aktivering av en nøytronkilde som tillater starten av fisjonsreaksjonen i kjernefysisk kjerne. Reaksjonen styres gjennom handlinger på moderatormaterialene anordnet i en mekanisme som kan heves eller senkes i reaktorkaret. Ved å handle på høyden på denne mekanismen kan fisjon øke i kraft og senke den, bremse eller nesten stoppe den.


LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Militær sjøkonstruksjon | Kjernekraft

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler