Med Enforcer posisjonerer MBDA seg også på lette antitankvåpen

Mens Euromissile var i stand til å etablere seg på 80-tallet som den største aktøren i Vesten når det gjelder antitankmissiler, med Milan- og Hot-missilene, har den europeiske gruppen MBDA som etterfulgte den mistet betydelige markedsandeler i løpet av de siste 20 årene pga. til manglende involvering av de 3 utøvende statene: Frankrike, Tyskland og Storbritannia. Denne tilbaketrekningen var på det punktet at de tyske Tiger antitank-helikoptrene var utstyrt med israelske Spike-missiler, og de franske HAD-versjonene med amerikanske Helffire-missiler, mens de franske hærene foretrakk å bestille amerikanske Javelin-missiler i stedet for den nyeste versjonen av Milan kl. begynnelsen av årene. 2010.

Tilbakekomsten av den europeiske missilprodusenten fant sted på begynnelsen av 2000-tallet med innføringen av luft-til-bakke-missilet Brimstone, et lettvektssystem som nådde en rekkevidde på 20 km for å utstyre Typhoons og British Tornado. I 2011 begynte gruppen den overordnede utformingen av MMP-missilet (Medium Range Missile), en ny generasjons rakett brukt av infanteri via et skytepunkt (som Milano), men også av pansrede kjøretøyer som EBRC Jaguar, og roterende vinger. Det nye missilet gikk i tjeneste i 2017 i de franske hærene, og demonstrerte ytelse som overgår forventningene betydelig, åpne opp for varierte arbeidsmuligheter som f.eks fra lett marinefartøy.

MMP-profil Defense News | Tyskland | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
MBDAs MMP-missil tilbyr enestående ytelse for et missil i sin klasse

Det er nå turen tilTyskland skal ta i bruk Enforcer-systemet, en lett skyte og glemme anti-tank missil designet av det europeiske missilet.

[Armelse]
LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Tyskland | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

[/ Arm_restrict_content]
- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler