Kina utvikler laserbeskyttelses pod for fly

- Annonse -

Selon nettstedet globaltimes.cn, siterer det spesialiserte nettstedet for kinesisk forsvarsutstyr weain.mil.cn, har de kinesiske hærene angivelig påtatt seg utviklingen av en "laser-angrepspod" beregnet på å utstyre fly i tjeneste. Det ser ut til at i henhold til terminologien som brukes, vil denne poden sannsynligvis være ment å beskytte de samme flyene ved å avskjære luft-til-luft- eller bakke-til-luft-missiler som retter seg mot dem ved hjelp av en høyeffekts laserstråle, og ikke et styresystem for luft-til-bakke ammunisjon.

Denne utlysningen minner om SHIELD-systemet under utvikling i US Air Force, også ment å fungere som et aktivt anti-missil beskyttelsessystem, eller Hard-Kill, for å beskytte sine fly og spesielt sine strategiske bombefly. På den annen side er påstandene i den kinesiske artikkelen angående ødeleggelsen av motsatte fly med et slikt system sannsynligvis sterkt overdrevet. Faktisk, for å være effektiv mot et fly over tilstrekkelig korte eksponeringstider, må en slik laser ha en effekt som overstiger 500 Kw, som overskrider den elektriske energiproduksjonskapasiteten til nåværende fly.

SHIELD US Air Force Laser Defense News | Laservåpen og rettet energi | Jagerfly
Kunstnerens inntrykk av US Air Force SHIELD-programmet
[Armelse]
LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Laservåpen og rettet energi | Jagerfly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

[/ Arm_restrict_content]
- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler