Vestlige sanksjoner truer flere tyrkiske forsvarsprogrammer

Omfanget av europeiske sanksjoner angående leveranser av våpen og forsvarssystemer til Tyrkia følgende offensiven mot de kurdiske YPG-styrkene i Nord-Syria, og anskaffelsen av S400 luftvernsystembatterier fra Russland, har vært gjenstand for en rekke spørsmål. Likevel ser det ut til at de samme sanksjonene nå truer gjennomføringen av flere store forsvarsprogrammer fra den tyrkiske forsvarsindustrien. Vi har allerede rapportert konsekvensene av en sannsynlig Frankrike nekter å levere visse teknologier som en del av utviklingen av et luftvernsystem avledet fra den fransk-italienske SAMP-T Mamba. Men to andre kritiske programmer er nå truet med svært betydelige forsinkelser, selv omAnkara truer nå med å stenge NATO-baser på sin jord dersom sanksjonene ikke ble opphevet.

Dermed har den tyske motorprodusenten MTU suspendert leveransen av dieselmotorer foran den nye tunge Altay-stridstanken utviklet av firmaet Otokar i samarbeid med Qatar og hjelp fra sørkoreanske Hyundai. Samtidig ble tankoverføringen, designet i Tyskland av RENK, også suspendert av Berlin. Imidlertid skulle industriell produksjon av denne tanken starte i løpet av kort tid, både for å utstyre de tyrkiske og Qatari styrkene, hvor sistnevnte hadde bestilt 250 eksemplarer.

T129 Atak Defense News | Tyskland | Jagerfly
T-129 ATAK kamphelikopteret er en modifisert lokal versjon av den italienske A-129 Mangusta
[Armelse]

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Tyskland | Jagerfly

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


[/ Arm_restrict_content]

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler