US Navy-format og overflatefartøy er utilstrekkelig til å håndtere Kina

Spesialisert i studier på forsvarsfag angående USA, Center for Strategic and Budgetary Assessments, eller CSBA, har nettopp publisert en spesielt kritisk studie omValgene som for tiden tas i den amerikanske marinen når det gjelder å bygge sin flåte av overflaten. Og konklusjonen er klar: med sitt nåværende format er den amerikanske marinen ikke i stand til å møte utfordringene Kina utgjør på havet og i luften.

Faktisk, ifølge den publiserte studien, baserer den amerikanske marinen sin overflatekraft på store enheter, dyre og krevende i menneskelige ressurser, ved å bruke svært kraftige radarer og aktive sonarer, og tallrike missiler i vertikale siloer. Men i dag har marinekrigføring blitt et spørsmål om skjønn og sniking. Overflateenheter som bruker sine radarer eller sonarer i aktiv modus kan effektivt oppdage skip og fly som er tilstede innenfor en viss omkrets, men angi nøyaktig deres posisjon til alle skip og fly som patruljerer på mye større avstander. I en alder av langdistanse anti-skip missiler, som nå kan nå mål over 1000 km (Tzirkon), og til og med utover for ballistiske antiskipsmissiler som den kinesiske DF-21D, vil bruken av en radar som SPY-6 som vil utstyre de nye Arleigh Burke Flight III destroyerne, fungere som et flerveis posisjonslys i havene for alle marine-, ubåt- og luftenheter i området. Dessuten har de strategiske paradigmene til den amerikanske marinen ikke utviklet seg siden 80-tallet, da Ticonderoga-krysserne og Burke-destroyerene ble tatt i bruk, har den amerikanske marinens potensielle motstandere hatt god tid til å designe skip og taktikk som gjorde den amerikanske marinens styrker til en svakhet hvis det skulle konfrontere dem.

Offentlig presentasjon av 10 DF21D-missiler Forsvarsanalyser | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Militære marinekonstruksjoner
Det kinesiske ballistiske anti-skipsmissilet DF21D har en rekkevidde større enn 1500 km

LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Militær marinekonstruksjon

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler