Thales og Rheinmetall går sammen om å utstyre tyske helikoptre med raketter

Under Operasjon Desert Storm i 1991 fant vestlige luft- og bakkestyrker ut at bruken av raketter, enten fra kampfly eller helikoptre, dramatisk utsatte fly for luftvernforsvar, motstridende styrker og håndvåpenild. Faktisk, for å oppnå tilstrekkelig presisjon, ble enhetene tvunget til å nærme seg den så nært som mulig. Dette er hvordan britiske og franske jaguarer kom tilbake fra oppdrag som bokstavelig talt var fulle av prosjektiler, som krevde lange og dyre reparasjoner. Faktisk ble rakettkurver stadig mer sjeldne under vingene til kampfly, og utstyrte kun væpnede helikoptre i sammenheng med asymmetriske konflikter og kamp mot opprør.

På begynnelsen av 2010-tallet nye familier av luftbårne raketter som bruker laserveiledning. Ikke bare øker de presisjonen til slag, men de tillater også enheter å skyte prosjektilene sine fra trygg avstand, og for ikke å bli angrepet av returild fra håndvåpen eller DCA-stykker av liten kaliber. . Assosiert med de nye høyytelses optroniske enhetene som nå utstyrer moderne kampfly, og med induksjonstenningen av drivladningen som muliggjør forenklet og sikkert vedlikehold, ble den luftbårne raketten igjen, på bare noen få år, en teknologi som kombinerer effektivitet og enkelhet , samt en spesielt lav brukskostnad sammenlignet med annen guidet ammunisjon.

airbus h145 helikopter H145 EXPH 1745 11 1170x610 Forsvarsnyheter | Tyskland | Konstruksjon av militære helikoptre
[Armelse]
LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Tyskland | Konstruksjon av militære helikoptre

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

[/ Arm_restrict_content]
- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler