DARPA ønsker å utvikle en ubemannet logistikktransportflåte

Under den kalde krigen hadde den amerikanske marinekommandoen med ansvar for tunge logistikktransporter, eller Sea Lift Command, til disposisjon en stor flåte av logistiske transportskip for om nødvendig å kunne transportere styrker og utstyret til det amerikanske kontinentet i Europa for å kunne motsette seg et mulig angrep fra Warszawapaktens styrker. Med Sovjetunionens sammenbrudd og utryddelsen av den oppfattede trusselen i Europa, ble ressursene redusert til denne kommandoen til et strengt minimum. Faktisk, i dag, overstiger gjennomsnittsalderen for skip i tjeneste for dette oppdraget 40 år, og det er ingen ikke noe nytt fartøyutskiftingsprogram, mens trusselen er, den er vakker og har dukket opp igjen med den betydelige styrkingen av russisk militærmakt, og mer enn økende spenninger i Midt-Østen og Middelhavet.

For å dekke dette behovet har DARPA nettopp lansert et program som tar sikte på å lage teknologiske løsninger som ikke bare tillater designe ubemannede autonome logistiske transportfartøy, men å gi dem kapasitet til dynamisk å danne transatlantiske konvoier i høy hastighet, slik at de når ankom, skiller seg og tar kurs mot sine respektive destinasjonshavner.

Sealift-kommandoer 2 Forsvarsanalyse | Automatisering | Militær logistikkkjede
Sea Lift Command deltar blant annet i transporten av pansrede styrker som ikke kan settes inn med lufttransport
[Armelse]

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Automatisering | Militær logistikkkjede

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler