Singapore velger vertikal startversjon F35B for å erstatte F16

Det amerikanske utenriksdepartementet kunngjorde at det hadde godkjent salg av 12 F35B, en vertikal start- og landingsversjon av Lockheed-Martin-flyet, for å erstatte deler av F16-ene i tjeneste med Singapore Air Force innen 2030. Kontrakten, estimert til kl. 2,75 milliarder dollar, er fordelt på 4 enheter i fast orden, og 8 alternativer, samt alle tjenester og reservedeler for vedlikehold og opplæring av mannskaper og teknisk personell.

Valget av F35B, som spesielt utstyrer US Marines Corps og Royal Air Force til å bevæpne hangarskip og angrepshelikopterskip, og som er betydelig dyrere enn US Air Forces F35A, avslører en utvikling av spenninger i Indo. -Stillehavsteater. Royal Singapore Navy har ikke fartøyer som potensielt er i stand til å implementere slike enheter, og er heller ikke i stand til å utvikle seg med dette i tankene, slik tilfellet er med Sør-Korea eller Japan. Som TaiwanMålet med dette oppkjøpet er derfor sannsynligvis å kunne spre disse flyene på provisorisk eller improvisert terreng, for å opprettholde en luftresponskapasitet dersom flybasene skulle bli truffet.

Singapore F15SG Forsvarsnyheter | Jagerfly | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
Singapore Air Force har 40 F15SG-er, hvorav 10 er utplassert til USA for mannskapstrening

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler