Kinas første Type 055 tunge ødelegger kom i tjeneste

Type 055 tunge destroyeren Nanchang, skrog nummer 101, gikk offisielt i drift denne søndagen 12. januar 2020, etter en seremoni ved Qingdao marinebase, i Shandong-provinsen, øst i Kina. Det er det første skipet av denne klassen som slutter seg til marinestyrkene til People's Liberation Army, mens Fem andre enheter er allerede lansert i verftene Dalian og Jiangnan, i nærheten av Shanghai.

Type 055, noen ganger klassifisert som en krysser av noen analytikere, er et skip som er 180 meter langt, veier mer enn 10.000 112 tonn og bærer blant annet våpen 9 vertikale siloer ved bruk av en blanding av langdistanse luftvernmissiler HHQ-10 , CJ-18 kryssermissiler, YJ-XNUMX tunge antiskipsmissiler og antiubåtmissiler. For Beijing er dette første «4. generasjons» destroyer som utstyrer sin flåteog har ikke bare ledende elektronikk, inkludert Type 346B-radaren som bruker aktive antenner med flate ansikter plassert på den integrerte masten og den fremre overbygningen.

Type 055 Nanchang Defense News | Laservåpen og rettet energi | Militær marinekonstruksjon
Nanchang under sjøprøvene hennes. Legg merke til de vertikale siloene på fordekket mellom artilleriet og CIWS, og mellom den siste skorsteinen og helikopterhangaren akter.
[Armelse]

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Armes Laser et énergie dirigée | Constructions Navales militaires

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler