Er det noen å redde Eurodrone?

Under et intervju gitt av ministeren for de franske væpnede styrker, Florence Parly, på France Inter radio om temaet den franske intervensjonen i Mali og Sahel-regionen denne helgen, ble det siste spørsmålet stilt av journalisten om fremtiden til Eurodrone, ba om et klart svar fra ministeren, som utvetydig dømte systemet som "for dyrt". Og Paris er ikke alene om det mistillit til forslaget fra europeiske industrifolk. Og redningen vil sannsynligvis ikke komme fra den andre siden av Rhinen, mens parlamentsvalget som nærmer seg, ser ut til å gi fordeler til det svært økonomiske konservative partiet, spesielt i forsvarsspørsmål. Fremtiden til Eurodrone-programmet virker derfor mest truet, og vi kan til og med tro at massen allerede ville vært sagt, gitt mangelen på stridbarhet hos produsentene som støtter prosjektet i å prøve å forsvare tilbudet deres.

Omvendt mangler ikke den amerikanske General Atomic entusiasme, heller ikke media og politiske reléer, for å forsvare sitt MALE (Medium Altitude Long Endurance) Gardian-system. Ulykken som å forlate Eurodrone ville representere har åpenbart ikke unngått ham. Den amerikanske gruppen vil også være klar til å distribuere et monteringsanlegg i Europa, samt å "europeanisere" komponentene i dronen, en måte å redde det som kan reddes for industrien i de 4 landene som er berørt av dette programmet. Resultatet er en reduksjon på nesten 50 % i poengsummen for like mange systemer dersom europeerne skulle slutte seg til rekkene, og utstyre seg med den berømte «Eurogardian» foreslått av amerikaneren.

GA MQ9B Skygadian Tyskland | Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
The Guardian of General Atomics ser nå ut til å være europeernes favoritt
[Armelse]

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler