Bell V-280 Valor i en sterk posisjon for å erstatte US Army's Black Hawks

- Annonse -

Lansert i 2009, Future Vertical Lift, eller FVL, programmet, en av de 6 pilarene i "Big 6" super-programmet, har som mål å erstatte alle roterende vinger i tjeneste i den amerikanske hæren med nye generasjons enheter. , med god ytelse. foran de av helikoptrene som er i tjeneste. I 2016 ble det bestemt at det første programmet som skulle se dagens lys skulle være Future Long Range Assault Aircraft, eller FLRAA, for å erstatte UH-60 Black Hawk-manøvreringshelikoptrene. For å gjøre dette vil det nye programmet stole på Joint Multi-Role technology Demonstrator eller JMR-TD, et teknologidemonstratorprogram som ble lansert i 2013 mellom Bell og Sikorsky-Boeing-alliansen.

Bells demonstrator, V-280 Valor, gjorde sin første i desember 2017. Det er et fly som bruker tilt-rotor-teknologi som allerede er brukt på V-22 Osprey i tjeneste med US Marines Corps, designet av Bell og Boeing. Sikorskys SB-1 Defiant bruker på sin side en motroterende rotor, som enhetene designet av russiske Kamov, og en fremdriftspropell, basert på S-97 Raider-demonstratoren. Men teknologiske vanskeligheter utsatte programmet, som foretok først sin første flytur i mars 2019.

SB1 Defiant med motroterende rotor Defense News | Konstruksjon av militærhelikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Defiant-programmet har hatt en rekke forsinkelser som kan vise seg å være dødelige i FLRAA-konkurransen
[Armelse]

Og det er der problemet ligger, ifølge den amerikanske hæren. Det er faktisk ingen tvil, ifølge uttalelser fra hærsekretær Ryan McCarthy, for å endre FLRAA-programplanen for å gi Sikorsky-Boeing tid til å ta igjen konkurrenten, som allerede har logget mer enn 160 flytimer, og oppfyller alle amerikanske hærens testprogrammer. "Tid er en luksus som vi ikke har," erklærte han, mens han spesifiserte at dette ikke betydde at tildelingen av programmet var bekreftet. Denne kunngjøringen høres imidlertid ut som opptakten til en katastrofal dom for Sikorsky når målet med utvelgelsesprogrammet fremfor alt er å stole på bevist ytelse og pålitelighet, og ikke på teknologiske anslag. Da Defiant foretok sine første flyvninger, fortsatte Valor å demonstrere sine evner, enten ved å militært validere prosedyrer som glatt tauoverføring, eller ved å demonstrere dens evne til å fly autonomt, uten pilot, og utvidet gapet med motstanderen ytterligere.

- Annonse -

Faktum er fortsatt at for øyeblikket er V-280 Valor og DB-1 Defiant bare demonstranter, og de må modifiseres for å gjøre dem til prototyper som oppfyller kravene til den amerikanske hæren. Men i den grad FLRAA-programmet ble utformet på teknologisk grunnlag fra JMR-TD-demonstrasjonsprogrammet, vil disse modifikasjonene sannsynligvis ikke forstyrre arkitekturen eller ytelsen til hver enhet. Det er derfor usannsynlig at Sikorsky vil være i stand til å ta igjen Valor, som i økende grad ser ut til å være favoritten i denne konkurransen, hvis voldgift vil bli avgjort sommeren 2021.

SIKORSKSY FARA Forest MEDIA GODKJENT Oktober 2019 1 1024x576 Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militærhelikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Raider X-prosjektet fremstår i dag som det mest lovende angående FARA-programmet

Men selv om Sikorsky skulle miste FLRAA-programmet, ville det sannsynligvis ikke være slutten på Defiant og dens unike arkitektur. Faktisk, på samme tekniske grunnlag tilbyr produsenten Raider X-modellen for Future Attack Reconnaissance Aircraft-programmet, et lett rekognoserings- og angrepsfly ment å erstatte OH-58 Kiowa-helikoptrene som ble tatt ut av tjeneste i 2014, men også for å forsterke ildkraften til AH-64 Apache og deres etterfølgere. Imidlertid, i denne konkurransen, tilbyr dens mangeårige motstander, Bell, ikke en ny generasjons enhet, men Bell 360 Invictus, et klassisk designet helikopter med optimalisert ytelse. Faktisk er teknologi for vipperotor neppe kompatibel med utformingen av et lett helikopter som veier mindre enn 6 tonn. Når det gjelder de andre kandidatene i forhåndsutvalget, har verken Karem og hans AR40, eller konseptet presentert av AVX/L3 noen reell sjanse til å bli valgt blant de 2 finalistene.

I dag er det bare Boeing, hvis modell fortsatt ikke er avslørt, som kunne komme og ødelegge festen mellom Sikorsky og Bell i denne konkurransen. Men Seattle-firmaet har de siste årene vist å være i stand til ganske spektakulære snuoperasjoner, og vunnet i rask rekkefølge MQ-25 Stingray ombord droneprogram fra den amerikanske marinen, og US Air Force TX-programmet, for å erstatte det avanserte trenerflyet T-38 Talon som har vært i bruk siden 80-tallet. Men mens Sikorsky har investert titalls millioner dollar i FoU siden århundreskiftet rundt skyvepropellen og rotorteknologien som motroterer hæren, har den synes, har ikke investert i denne typen ny arkitektur for roterende vinger. Det er derfor ukjent på hvilket teknologisk grunnlag produsentens forslag skal bygges.

- Annonse -
RacerAirbusHelicopters Image Defense News | Konstruksjon av militærhelikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Den teknologiske arkitekturen til Airbus Helicopters Racer er veldig genial, og kombinerer ytelse med forenklet vedlikehold.

Blant de nye teknologiske arkitekturene for helikoptre som sannsynligvis vil møte kravene til morgendagens slagmark, spesielt når det gjelder hastighet og utvidet aksjonsområde, er det foreslått av Airbus-helikoptre med X3 for Racer, er mest lovende, selv om den ikke ble valgt av den amerikanske hæren av ganske obskure grunner. Konfigurasjonen forestilt av den europeiske helikopterprodusenten er basert på to naceller utstyrt med en propell plassert på hver side av cellen, og spiller både rollen som fremdrift og en motroterende rotor, alt drevet av et direkte kraftuttak fra turbinen til enheten. Denne løsningen, like elegant som den er genial, gjør det mulig å nå hastigheter på nesten 400 km/t uten å måtte gjøre helikopteret og dets vedlikehold unødig tungt eller komplisert. Racer er designet som en del av et rent sivilt europeisk finansieringsprogram, og har ennå ikke blitt tilpasset til et militært program. Men det ville være svært overraskende om dette ikke skjer i årene som kommer.

[armelse] [armelse]
LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militære helikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

[/arm_restrict_content] [/arm_restrict_content]
- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler