Lockheed-Martin for å erstatte F35 ALIS vedlikeholdssystem

I løpet av de første årene av F35-programmet, det automatiserte ALIS vedlikeholdssystemet for Autonomisk logistikkinformasjonssystem, ble presentert som den hellige gral for militært aeronautisk vedlikehold. Som ofte er tilfellet med revolusjonerende nye datasystemer, beveget virkeligheten seg raskt bort fra de opprinnelige ambisjonene. Forsinkelser i leveringen av reservedeler, dårlig lagerstyring, overdreven informasjon overført til den amerikanske produsenten og observerte arbeidsoverbelastninger forringet raskt bildet av programvaren, til det nå anses som en av de viktigste hindringene for å forbedre tilgjengeligheten av fly. For å svare på denne kritikken, Lockheed for å designe nytt system mer operativ, mer brukersentrisk og sikrereden Operasjonsdata Integrert Nettverk eller ODIN.

For å oppnå dette nølte ikke den amerikanske produsenten med å fullstendig overhale paradigmene som styrte utformingen av ALIS. Ingen flere ambisjoner om å forklare brukerne hvordan de skal utføre arbeidet sitt så effektivt som mulig, ODIN vil tvert i mot stole på forespørslene og forventningene uttrykt av vedlikeholdspersonell og piloter for å strukturere informasjonen, grensesnittene og funksjonene til programmet . Også borte er den overdrevne sentraliseringen av informasjon, mye kritisert for ALIS, spesielt av eksportkundene til F35 som ikke satte pris på å se sensitiv informasjon sendt til den amerikanske produsenten uten engang å bli informert. ODIN vil derfor ha mer begrensede, men effektive flyter, og dermed unngå enhver form for infobesity (overdreven akkumulering av digital informasjon uten behov), og vil være basert på en svært sikker Cloud-infrastruktur.

Det autonome logistikkinformasjonssystemet til F35 ville ha mange sikkerhetsfeil. Actualités Defense | Jagerfly | Forsvarskommunikasjon og nettverk
Den sentraliserte arkitekturen til ALIS-systemet vil gjøre systemet sårbart for cyberangrep
[Armelse]

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Kommunikasjons- og forsvarsnettverk

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


[/ Arm_restrict_content]

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler