US Air Force fjerner tyngdekraftige atombomber fra B-52H arsenal

Evnen til å utplassere B61 gravitasjonsatombomben var et av hovedargumentene som førte til at Belgia valgte Lockheeds F35 for å erstatte dens F16, og til å neglisjere europeisk produserte enheter, som f.eks. Typhoon eller Rafale. Dette er også et argument som jevnlig fremsettes av USA og NATO for å få Tyskland til å omgjøre sin beslutning om ikke å utstyre seg med F35A for å erstatte sine tornadoer, som fortsatt bærer B61, eller i det minste til favoriserer F/A 18 E/F Super Hornet fremfor Typhoon av lokal bygging i denne konkurransen. Imidlertid har det amerikanske luftvåpenet nettopp fjernet atomgravitasjonsbomber fra arsenalet til sine B-52H strategiske bombefly. Paradokset er noe å stille spørsmål ved….

Faktisk, gjennom stemmen til Nuclear Information Project, Hans Kristensen, som snakket med Federation of American Scientists, har US Air Force nettopp re fjerne atomgravitasjonsbomber B61-7 og B83-1 av arsenalet båret av B52-H strategiske bombefly, for å etterlate i tjeneste, når det gjelder atomvåpen, bare AGM-86B-missilet utstyrt med et W80-1 atomstridshode. Begrunnelsen som er gitt er at det nå var viktig for strategiske angrepsanordninger å skyte på svært stor avstand fra målet deres, utenfor rekkevidden av tilgangsnektelsessystemer som nå representerer en for stor trussel til å forsøke å trenge inn for å levere gravitasjonsammunisjon. Og AGM-86B har ingen mangel på rekkevidde, siden den kan treffe mål 2400 kilometer unna, og etterlate B52 effektivt utenfor rekkevidden til langdistanse luftvernsystemer, som den russiske S500, eller kampfly utstyrt med langdistanse. luft-til-luft missiler. Men hvis oppdraget er for farlig for amerikanske fly, hvorfor kunne europeiske luftstyrker håpe å kunne bruke de samme B61-bombene?

F 35 slippe dummy B61 12 atombombe Forsvarsanalyser | Atomvåpen | Strategiske bombefly
Evnen til F35A til å utplassere B61-atombomben har blitt mye fremhevet av USA og NATO for å favorisere valget av enheten av de europeiske landene som tilhører Alliansen.
[Armelse]
LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Atomvåpen | Strategiske bombefly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

[/ Arm_restrict_content]
- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler