Den australske regjeringen forsvarer partnerskap med Naval Group

Det var tid ! Etter flere uker med nådeløse angrep på Shortfin Barracuda-programmet, har den australske regjeringen endelig gitt forklaringene som er nødvendige for å få slutt på forringelsen av programmets image i opinionen i landet. Spesielt, i en uttalelse medundertegnet av militære, politiske og tekniske myndigheter knyttet til programmet, nektet Canberra formelt enhver risiko ved programgjennomføring, samt eventuell dødvakt i de nåværende forhandlingene med Naval Group.

De australske myndigheters uttalelse var effektiv og saklig:

  • Når det gjelderkostnadsøkning, tallene som er fremskaffet fra overgangen til 50 milliarder dollar til 80 milliarder dollar utgjør ikke en økning i regningen, men a forskjellig omkrets av hva som brukes til å fastsette utgiftene knyttet til kontrakten. For nå, ingen variasjon i kostnader dukket ikke opp i programmet.
  • om $ 400m hvis utgifter ikke ville vært berettiget, er dette en feiltolkning av konklusjonene i rapporten utstedt av Australsk nasjonalt revisjonskontor. I en tilnærming av veldig presis risikostyring, enkelte planlagte utgifter er ennå ikke regnskapsført, og fremstår derfor som "uberettiget" i rapporten, men betyr på ingen måte at de ikke er begrunnet og planlagt i programmet.
  • Angående 9 måneder for sent nevnt regelmessig, er det rett og slett unøyaktig. Til dags dato, for å oppfylle kravene til kvalitet og risikostyring, hovedanliggendet til australske myndigheter i dette programmet, har det faktisk blitt påløpt en forsinkelse i forhold til den opprinnelige tidsplanen. Men denne forsinkelsen er bare 5 uker. Og ifølge myndighetene påvirker det ikke overholdelsen av fristene som programmet gir.
  • Til slutt, angående det mulige uføret der samtaler mellom Naval Group og australske myndigheter, presentert som " giftig » av visse journalister eksisterer den ikke. Programmet gjennomføres med presisjon, og det pågår forhandlinger mellom industri og myndigheter ubundet et i henhold til agendaen forventet.

Så, var dette bare en storm i en kopp? Tvert imot, denne krisen, synlig manipulert av noen få mennesker som er opptatt av å se dette programmet mislykkes, viser tydelig at i dag representerer opinionen et avgjørende spørsmål i gjennomføringen av et stort forsvarsprogram, spesielt når det representerer investeringer så tunge som det fra det australske Shortfin Barracuda-programmet. I dette tilfellet er det ikke så mye noen få journalister og politikere som prøvde å skade programmet som må klandres, men faktisk mangelen på kommunikasjon fra australske myndigheter og produsenter angående dette programmet til landets offentlige mening.

Shortfin Barracuda pumpjet forsvarsanalyse | Australia | Forsvarsinstitusjonell kommunikasjon
Naval Group har mange argumenter å fremme den australske opinionen, enten de er økonomiske eller teknologiske, som pumpjet her som reduserer støyutslipp fra ubåtens propell.

For hvis fornektelsen fra australske myndigheter blir tatt opp i stor grad av spesialistforsvarspressen, er det mye mindre i nyhetsmediene, og nesten ikke på sosiale nettverk. Skaden er med andre ord gjort. Og nå er opinionen, og dermed den australske politiske klassen, delt angående dette programmet. Noe som betyr at dersom parlamentsvalget i 2022 skulle fremrykkes, noe som er vanlig i Australia, kan motstanden mot den regjerende koalisjonen, og spesielt Arbeiderpartiet som i dag er nakke og nakke på meningsmålingene med den samme koalisjonen, godt være fristet til å gjøre det til et valgspørsmål ved å prøve å forene opinionen rundt kanselleringen. Dette er nøyaktig hva som skjedde i India på slutten av 2018 og begynnelsen av 2019 under valgkampen for lovgivende forsamlinger, da opposisjonen til N. Modis parti utnyttet kontrakten knyttet til oppkjøpet av 36 Rafale til Frankrike for å prøve å oppnå seier. Han lyktes selvfølgelig ikke, men hva hadde skjedd om flertallet hadde endret seg?

Hvis noen trussel angående Sea 1000-programmet nå virker godt og virkelig avverget, må denne episoden analyseres nøyaktig av franske industrimenn, slik at de endrer deres oppfatning av den offentlige opinionens rolle i anskaffelsen og gjennomføringen av forsvarskontrakter i dag i vestlige demokratier. For til syvende og sist er det ikke til en regjering at ubåtene, flyene eller pansrede kjøretøyene selges, men til befolkningen i hvert av kjøpelandene. Et paradigme som ville unngå mange bekymringer og tilbakeslag for franske produsenter hvis de gikk med på å implementere det...

verksted Rafale Forsvarsanalyse | Australia | Forsvarsinstitusjonell kommunikasjon
En lignende krise ble utnyttet i India mot statsminister N. Modi over kontrakten for oppkjøpet av 36 Rafale av India.

Uansett, i Australia markerer ikke regjeringens uttalelser slutten på denne episoden. Det er nå nødvendig for Naval Group og dets partnere å vinne tilbake australiernes hjerter, ved metodisk å forklare hvordan programmet ble utført, og ved å presentere et objektivt og givende bilde av det. Uten å gripe inn i myndighetenes kommunikasjonsprivilegier, og for en svært beskjeden investering, kunne den franske gruppen dermed ikke bare beskytte seg mot enhver form for "tilbakefall", men også skaffe seg svært nyttig kunnskap for fremtidige programmer. Vil denne varslingen ha vært i stand til å overvinne den sterke konservatismen som fortsatt er i Frankrike om dette emnet? Vi får nok se det veldig snart....

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler