Russland velger Tu-204 som fremtidige maritime patruljefly

Maritim patrulje er et felt som er relativt lite kjent for publikum. Oftest avhengig av marineflystyrker, består den av langdistansefly, utstyrt for å oppdage, overvåke og potensielt engasjere skip og ubåter som er tilstede i et stort maritimt område, noen ganger veldig langt fra kysten. Maritime patruljefly, som den franske Atlantic 2, den amerikanske P3 Orion eller den russiske Tu-142, var tradisjonelt fly utstyrt med turbopropmotorer, designet for å operere i svært lav høyde og lav hastighet, spesielt for å bruke detektorens magnetiske anomali som gjør det mulig å oppdage variasjoner i jordens magnetfelt i nærvær av en stor metallisk masse i nærheten, og derfor å oppdage en dykkende ubåt.

Men MAD (Magnetic Anomaly Detector) er ikke det eneste deteksjonsutstyret som er tilgjengelig for et maritimt patruljefly, som også bruker en kraftig overflateradar, passive deteksjonssystemer for elektromagnetiske utslipp (ESM), og fallbare sonarer, kalt Suno-bøyer, brukes til å oppdage posisjonen til en nedsenkbar. Når det først er lokalisert, kan flyet utplassere akustisk styrte luftbårne torpedoer og undervannsminer mot ubåter, guidede bomber og antiskipsmissiler mot skip.

roblin poseidon Forsvarsanalyse | Maritime Patrol Aviation | Konstruksjon av militære fly
P8 Poseidon representerer det nye maritime patruljeflyet i middels høyde med overlegen ytelse enn forrige generasjon.
[Armelse]

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Maritime Patrol Aviation | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler