Den amerikanske hæren avdekker de store ambisjonene i programmet som skal erstatte Black Hawk

Vi har allerede ved flere anledninger presentert FLRAA-programmet, for Future Long Range Assault Aircraft, beregnet på å erstatte UH-60 Black Hawk manøvreringshelikoptrene til den amerikanske hæren, og integrert i paraplyprogrammet Futur Vertical Lift, i seg selv en av pilarene i superprogrammet «Big 6». Hvis vi visste at de forventede ytelsene, spesielt når det gjelder hastighet, klart oversteg de nåværende ytelsene til roterende vinger, har de amerikanske militærmyndighetene nå detaljert sine ambisjoner på en mer presis måte, og det minste som kan sies er at begrepet "ambisjon" ikke tilranes!

I dag opererer et manøvreringshelikopter, hvis primære funksjon er transport av væpnede soldater for luftbårne angrepsoppdrag, mellom 260 og 280 km/t, med en toppfart som sjelden overstiger 300 km/t. Det nye US Army-flyet må holde en marsjfart på 280 knop, eller nesten 520 km/t. Merk at denne hastigheten er høyere enn for mange transportfly utstyrt med turboprops, for eksempel CN-235 hvis marsjfart er 250 knop (450 km/t).

Tiger Caiman Defense News | Konstruksjon av militærhelikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Ytelsen til den europeiske kaimanen (i forgrunnen) i tjeneste med de franske hærene er langt under målene for FLRAA-programmet
[Armelse]

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militære helikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


[/ Arm_restrict_content]

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler