Iransk missilnøyaktighet vil stole på det russiske GLONASS-systemet

Presisjon av iranske streik på irakiske baser 8. januar overrasket mange militære eksperter. Ifølge det israelske nettstedet DebkaFile.com, spesialisert i spørsmål om etterretning og geopolitikk, ville denne presisjonen blitt oppnådd takket være det russiske geolokaliseringssystemet GLONASS, tilsvarende det amerikanske GPS-systemet. Faktisk, ifølge flere russiske nettsteder som siterer militære kilder, ville Teheran ha integrert dette geolokaliseringssystemet i sine ballistiske missiler, og gitt dem en presisjon på rundt 10 meter, som tilsvarer observasjonene gjort på satellittbildene etter angrepet. .

For øyeblikket kan ikke amerikanske og israelske etterretningstjenester fastslå om iranske ingeniører klarte å integrere denne teknologien alene eller om de fikk hjelp fra Moskva. Men mens 17 av de 19 rakettene som ble lansert treffer målene deres, har denne uventede presisjonen en tendens til å endre trusselen som den iranske ballistiske styrken kan representere, men også dens evner til å reagere hvis landet skulle bli utsatt for et direkte angrep.

Irak-angrep 1 Forsvarsnyheter | Strategiske våpen | Irak-konflikten
I følge det israelske nettstedet vil presisjonen til iranske ballistiske missiler være mindre enn 10 m, noe som tilsvarer nedslagene som ble observert under angrepet 8. januar.
[Armelse]

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Strategiske våpen | Irak-konflikten

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler