MBDA avduker SPEAR EW-raketten for å eliminere fiendtlige luftvernforsvar

Undertrykkelsen av luftvernforsvar er anerkjent som det svake punktet til de europeiske luftstyrkene, som verken hardedikerte fastkjøringsstøttefly, som den amerikanske EG-18 Growler, og heller ikke luft-til-bakke ammunisjon spesialisert på dette europeiske oppdraget. Dette var i hvert fall tilfelle til nå, siden den europeiske missilprodusenten MBDA i samarbeid med italienske Leonardo presenterteeur nye SPEAR EW-missil (Elektronisk krigføring), først og fremst ment å utstyre fly Typhoon Europeere.

Frem til i dag ble SEAD-oppdrag (Search and Destroy) ment å eliminere fiendtlige luftvernforsvar betrodd til fly som var i stand til å bruke det amerikanskproduserte AGM-88 HARM antiradarmissilet. Raytheons missil, en utvikling av AGM-45 Shrike som debuterte under Vietnamkrigen, kan ødelegge en radar 150 km unna, har blitt kvalifisert på F16, F18, Tornado og Typhoon, og ble kjøpt opp i Europa av Tyskland, Spania, Italia og Hellas. For å finne målet sitt har HARM en bredbånds passiv radarsøker, som er i stand til å spore den elektromagnetiske strålen fra en radar til kilden for å ødelegge den. Selv om radaren sluttet å sende, ville missilet fortsette å målrette den siste kjente posisjonen og kan derfor ødelegge kilden, med mindre den ble flyttet raskt.

Tysk Tornado utstyrt med HARM-missilet Defense News | Tyskland | Ikke-dødelige våpen
Luftwaffe Tornado ECRs bærer anti-stråling HARM-missiler. Tyskland bestilte nylig 91 av disse missilene fra amerikanske Raytheon

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Tyskland | Ikke-dødelige våpen

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.Last ned artikkelen i pdf-format

Funksjonalitet forbeholdt profesjonelle abonnenter

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler