Airbus og Eurofighter Typhoon oppleve nye tilbakeslag i Midtøsten

Klart, eksportsuksessene til Eurofighter Typhoon ser ut til å være ledsaget av gjentatte juridiske skandaler. Etter undersøkelsene av den saudiske kontrakten, begravd under et lag av forsvarshemmelighet og strategiske interesser, Eller mistanke om korrupsjon og svindel i salget av femten fly i Østerrike, var det Kuwaiti-kontraktens tur til å bli mistenkt for underslag.

Så ifølge den kuwaitiske avisen Ai-Rai siterer rettslige kilder, skal forsvarsminister og visestatsminister Sheikh Ahmed Al-Mansour ha levert en rapport som fordømmer flere brudd på loven i forbindelse med salget av 28 jagerfly Typhoon, signert i april 2016. Flere nåværende og tidligere tjenestemenn i departementet vil være involvert, samt minst én tidligere minister, hvis identitet ikke ville blitt avslørt. Anklagene gjelder betaling av provisjoner knyttet til kontrakten, men også omgåelse av regulatoriske prosedyrer, muligens knyttet til valg av utstyr. Beslaglagt av departementet, statsadvokaten åpnet dermed en etterforskning offisiell for korrupsjon 25. januar. Selv om Kuwaiti-kontrakten først og fremst ble forhandlet frem av italieneren Leonardo, forblir Eurofighter-konsortiet primært eid av Airbus. Faktisk ser ut til at etterforskningen som ble åpnet de siste dagene i Kuwait, også forholder seg til en annen større kontrakt som ble inngått de siste årene, den av 30 Caracal-helikoptre fra Airbus Helicopters.

Typhoon KAS Forsvarsnyheter | Saudi-Arabia | Jagerfly
De 72 Eurofighters Typhoon operert av Saudi-Arabia har utført en rekke streiker i Jemen. Nye fly optimalisert for luftangrep bør etter hvert erstatte de saudiske tornadoene

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Saudi-Arabia | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.Last ned artikkelen i pdf-format

Funksjonalitet forbeholdt profesjonelle abonnenter

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler