Den amerikanske marinen oppdaterer Tomahawk, men planlegger å redusere aksjene drastisk

Med den legendariske B-52 og det futuristiske B-2 bombeflyet, er Tomahawk TLAM kryssermissilet utvilsomt den mest symbolske maskinen til amerikansk slagkraft. Dette missilet ble tatt i bruk på midten av 1980-tallet og har vært i alle konflikter siden den gang i forskjellige regelmessig oppdaterte varianter. Mens den amerikanske marinen aldri har hatt så mange utskytningsplattformer for dette missilet – 10000 89 kompatible rør spredt over 58 destroyere og 4000 ubåter – og den fortsatt har nesten XNUMX Tomahawks på lager, kunngjør 'US Naval Institute at den amerikanske marinen forbereder seg på å starte en ny stor missiloppdatering, blokk V.

Men hvis Block V lover å bringe revolusjonerende evner til Tomahawk, bør moderniseringsprogrammet også føre til en drastisk reduksjon i antall missiler på lager. Hvis det ikke er mangel på nye programmer som til syvende og sist kan kompensere for dette tapet av evner, kan den amerikanske marinen fortsatt oppleve noen magre år når det gjelder dype angrepsevner. Imidlertid er amerikanske eksterne operasjoner mer enn noen gang avhengige av bestander av kryssermissiler ment å halshugge fiendens forsvar før land- eller luftintervensjon.

Avgang tomahawk Mark 41 VLS Defense Analyser | USA | Overflateflåte
Den amerikanske marinen har flere tusen Mk41 vertikale utskytningsrør. De fleste er kompatible med oppskytingen av Tomahawk, men også luftvernmissiler og anti-skip LRASM.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Etats-Unis | Flotte de surface

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.Last ned artikkelen i pdf-format

Funksjonalitet forbeholdt profesjonelle abonnenter

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler