Japan avduker fremtidens FX-fighter ... og reiser mange spørsmål

I desember i fjor endret det japanske forsvarsdepartementet (MoD) navnet på sitt kampflyprogram fra "Future Fighter" til "FX", og markerte dermed symbolsk starten på utviklingsfasen til dette nye flyet. I følge våre kolleger ved Jane's, bør MoD formalisere innen slutten av året rammeverket som tillater utvikling av FX i samarbeid med en utenlandsk partner. En første illustrasjon av det fremtidige flyet ble avslørt for anledningen, som viser en flykropp som minner om den til F-22, mens vinge/halekonfigurasjonen snarere fremkaller NGF til det fransk-tyske FCAS-programmet.

Dette nye flyet skulle gå i tjeneste med JASDF (Air Self-Defense Force of Japan) på midten av 2030-tallet og dermed erstatte F-2A, den siste jagerfly designet i Japan på F-16C-basis. Den fremtidige utviklingsplanen som er omtalt av Jane's, skulle gjøre det mulig å levere det første flyet før F-2-uttaket starter. Denne insisteringen på å erstatte F-2 stiller imidlertid spørsmål ved rollen som dette fremtidige flyet kan ha, og historien til programmet.

jagerfly f 15 japan forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Med ankomsten av F-35 ser utskiftingen av anti-skip F-2-ene ut til å være mye mindre prioritert enn den for luftoverlegenhet F-15C, som for tiden moderniseres.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.Last ned artikkelen i pdf-format

Funksjonalitet forbeholdt profesjonelle abonnenter

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler