Den amerikanske forsvarssekretæren avslører sin strategi for en flåte på 355 skip i 2030

Som vi allerede har dekket flere ganger på Meta-Defense, den amerikanske marinen sliter med å definere skipskonstruksjonsplanen for årene som kommer, fanget mellom behovet for å fornye flere store klasser av skip, som Nimitz-klassen hangarskip, Los Angeles atomangrepsubåter og Ticonderoga-klassen kryssere, budsjettgrensene pålagt av Kongressen (og spesielt av den amerikanske offentlige gjelden) over bruttonasjonalproduktet), og president Trumps politiske vilje til å utgjøre en flåte på 2030 skip innen 355 for å opprettholde fordelen over den raskt utviklende kinesiske flåten. Og faktisk klarer ikke den amerikanske marinen å definere sin industrielle lastplan, som ofte endres av senatorene selv på grunnlag av lokale økonomiske hensyn til fordel for sysselsettingen, som fortsetter å bli utsatt i mange måneder.

dans en artikkel fra 24. januar 2020, hadde vi identifisert at en av de aktuelle løsningene for den amerikanske marinen var basert på å forlate sitt nåværende format basert på en overvekt av tunge skip, som hangarskip, kryssere og destroyere, for å gå tilbake til en mer distribuert, strukturert rundt fartøyer av mindre tonnasje som støtter et mindre antall store enheter. Og det er nettopp dette Mark Esper, den amerikanske forsvarsministeren, ønsker å gjennomføre!

SSN 790 South Dakota forsvarsanalyse | Automatisering | Militære marinekonstruksjoner
Opptak til aktiv tjeneste i Virginia-klassen SSN 790 South Dakota.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Automatisering | Militær marinekonstruksjon

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler