Roma skulle vinne i Kairo på ruinene av det fransk-egyptiske forsvarssamarbeidet

I begynnelsen av forrige uke avslørte den italienske pressen at Egypt ville være i ferd med å forhandle om anskaffelsen av de to siste italienske FREMM-GP-fregattene, F598 Spartaco Schergat og F599 Emilio Bianchi. I vår analyse av emnet, diskuterte vi den industrielle, diplomatiske og operasjonelle logikken som kan ligge til grunn for et slikt kjøp, mens vi minnet om at slike forhandlinger per definisjon er lange og usikre.

Men forrige helg ble det italienske forsvaret Twittersphere begeistret igjen ved å nevne en potensiell megakontrakt verdt mer enn 9 milliarder euro som ville være under forhandlinger mellom Roma og Kairo, i tillegg til de to første FREMM, om ytterligere skip, kampfly og til og med en satellitt. I detalj ville Egypt forhandle om anskaffelse av fire ekstra fregatter, for tjue patruljebåter som skal bygges på lisens, men også for to skvadroner med Eurofighters. Typhoon, et ubestemt antall M346 treningsfly samt en satellitt. Informasjonen ble først publisert i den skriftlige versjonen av den økonomiske avisen Sun 24 Hours, i tillegg til informasjonen som allerede er publisert av Start Magasinet, og vil forbli fragmentarisk for å si det mildt.

FREMM Italias forsvarsanalyse | Jagerfly | Militære marinekonstruksjoner
Før man vurderer en megakontrakt på mer enn 9 milliarder euro, vil det allerede være hensiktsmessig for Egypt å konsolidere kjøpet av de to siste italienske FREMM-ene.

LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Jagerfly | Militære marinekonstruksjoner

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler