De første 4 amerikanske marine LCS-korvettene som ble trukket fra tjeneste

Publiseringen av forespørsler fra Pentagon angående USAs væpnede styrkers budsjett for 2021 byr på mange temaer for refleksjon, og mange "overraskelser" som viser den dyptgripende utviklingen av amerikansk strategisk oppfatning i tiårene som kommer. Blant disse forespørslene er en av de mest spektakulære forespørslene som kommer fra den amerikanske marinen, angående tilbaketrekningen av de første fire enhetene fra Littoral Combat Ship-programmet, skip som har vært i drift i bare 6 til 12 år.

Littoral Combat Ships ble presentert ved lanseringen som et universalmiddel når det gjelder moderne og modulær design av kampskip, og viste seg å være i den perfekte avstamningen av disse altfor ambisiøse og dårlig utformede programmene som har brakt glede til amerikanske industrifolk de siste 20 årene ... Inndelt i to klasser, 3000-tonns monoskrog Freedom-klassen designet av Lockheed-Martin, og 2800-tonns Trimaran Independence-klassen designet av General Dynamics, skulle disse korvettene designet for fart og kysthandling tillate, ved å bære moduler, tilpasse seg et helt sett med oppdrag, alt fra suverenitet til anti-ubåtkrigføring eller minekrigføring. Dessverre viste det seg raskt at disse ambisjonene var overdrevne, og den modulære dimensjonen ble forlatt, mens prisen per skip økte fra 250 millioner dollar til mer enn 700 millioner dollar etter hvert som byggingen skred frem.

LCS Independence News Defense | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Militære marinekonstruksjoner
Den spesielle konfigurasjonen til Independence-klassen LCS gir lite plass til å installere ekstra utstyr og våpen.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Militær marinekonstruksjon

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler