USAs lettpansrede rekognoseringsprogram kan bli gjenfødt takket være spesielle krefter

Siden 2001 har vestlige styrkers luftkampanjer hovedsakelig vært strukturert rundt nærluftstøtte (CAS) og opprørsbekjempelse (COIN), noe som har ført til at luftstyrkene i økende grad neglisjerer den høye delen av det operasjonelle spekteret, som mangler i dag. Ironisk nok har imidlertid kostnadene ved langsiktige militære operasjoner i Afghanistan, Irak eller Afrika, kombinert med kontinuerlige reduksjoner i militærbudsjettene siden 1990-tallet, ikke gjort det mulig å utvikle nye midler som virkelig er tilpasset gjennomføringen av CAS/COIN-operasjoner. I USA som i Europa er luftstyrkene således strukturert rundt taktiske mellomdistansefly gradvis modifisert for gjennomføring av asymmetriske operasjoner, allsidige maskiner som egentlig ikke er i stand til å utmerke seg heller, i CAS eller i høyintensitetskamp.

To tiår etter det første uttrykket av behov, og elleve år etter lanseringen av programmet, har USAF besluttet å avslutte sitt program for å anskaffe lette LAAR (Light Attack/Armed Reconnaissance) rekognoserings- og angrepsfly. eller LAS (Light Air Support). , i anledning utgivelsen av Pentagon-budsjettprognose for regnskapsåret 2021. Det samme dokumentet spesifiserer imidlertid at kommandoen til de amerikanske spesialstyrkene USSOCOM ber om for 2021 et budsjett på 100 millioner dollar for kjøpet av fem fly (av 75 planlagte) fra "Armed Overwatch"-programmet, SOCOM-varianten av LAAR-programmet. Et budsjett som imidlertid fortsatt må valideres av kongressen.

AT6B jerv Defense News | Trenings- og angrepsfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
AT-6 Wolverine tilbys av Textron/Beechcraft. Dette er en enhet avledet fra den sveitsiske PC-9-treningen

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Trenings- og angrepsfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler