Står Tyrkia, et NATO-medlem, overfor Russland, med ild i Syria?

Konfrontasjonen mellom de vanlige syriske styrkene til Bashar Al Assad, støttet av Russland, og Tyrkia, nådde et nytt nivå tidligere denne uken. I følge en uttalelse fra det tyrkiske forsvarsdepartementet, landets væpnede styrker skal ha «nøytralisert» mer enn hundre syriske soldater, samt 3 stridsvogner, 2 artilleristillinger og et helikopter tilhørende de syriske væpnede styrkene. Dette engasjementet ble utløst som svar på et angrep som ble lansert mandag morgen av syriske styrker, som kostet minst 5 tyrkiske soldater livet og skadet like mange soldater.

I motsetning til tidligere sammenstøt, som hovedsakelig motarbeidet syriske styrker og islamistiske militser lojale mot Ankara, er det denne gangen et stort engasjement mellom to regulære hærer, etter å ha forårsaket et betydelig antall ofre i begge leirene. Men hvis Russland for øyeblikket forblir behersket og prøver å ikke være direkte involvert i disse forpliktelsene, er det mulig, til og med sannsynlig, at dette ikke vil vare hvis konfrontasjonen skulle fortsette, spesielt siden, i Hmeimim flybase, hvor en stor del av de russiske luftstyrkene utplassert i Syria holder til, skal nok en gang ha blitt utsatt for droneangrep.

Su25 Frogfoot ble mye brukt av de russiske luftstyrkene i Syria Defense Analysis | Syrisk konflikt | Utplassering av styrker - Gjenforsikring
Hmeimim-basen der de russiske luftstyrkene er plassert i Syria har igjen fått droneangrep de siste dagene

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 analyserer forsvar | Syrisk konflikt | Utplassering av styrker - Gjenforsikring

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler