Den filippinske presidenten R. Duterte ønsker å avslutte 69 år med militært samarbeid med USA

Opprinnelig en spansk koloni siden 16-tallet, Filippinene ble avsagt til USA som kompensasjon for den amerikansk-spanske krigen som endte i 1898 med Paris-traktaten. Etter den japanske invasjonen i 1942, og deres nederlag i 1945, erklærte landet sin uavhengighet og ble et av grunnleggerne av FN i 1946. De filippinske myndighetene ga imidlertid militære innrømmelser til amerikanske styrker i 99 år. i 1947 , og signerte i 1951 en meget nær militær samarbeidsavtale med Washington. Faktisk, gjennom hele den kalde krigen, var Filippinene en bærebjelke for den amerikanske tilstedeværelsen i Stillehavet, akkurat som Japan, Australia eller Sør-Korea.

Mais dette samarbeidet risikerer snart å avsluttes ved en ensidig beslutning fra president Rodrigo Duterte, som i henhold til vilkårene i avtalen gir 180 dager til de to hovedpersonene til å finne et forhandlingsområde før de blir fordømt. Denne avgjørelsen, hvis den var mer eller mindre i tråd med tiden i 3 år, gitt de dårlige forholdet mellom Washington og president Duterte, overrasket fortsatt Trump-administrasjonen, som for øyeblikket ikke bare kunne angre offentlig. Det må sies at siden valget i 2016 har den filippinske presidenten, kjent for sine ekstreme posisjoner i visse områder, spesielt i spørsmål om sikkerhet og kampen mot narkotikasmugling, hatt et mildt sagt tumultarisk forhold til Washington, mens han har ved flere anledninger uttrykt sin «beundring» for Russland og Kina, som for deres ledere.

Amerikanske tropper Filippinene Forsvarsnyheter | Utplassering av styrker - Gjenforsikring | FORENTE STATER
USA har i dag 5 militærbaser på Filippinene, noe som gir et utmerket støttepunkt for regional kontroll over det sørlige stillehavsteatret.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Utplassering av styrker - Gjenforsikring | FORENTE STATER

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler