Boeing retter seg mot Asia for å eksportere ny T-7A Red Hawk-trener

I september 2018 ble Boeing valgt ut av Pentagon som en del av TX-programmet til å forsyne US Air Forces nye avanserte treningsfly. Utviklet ved hjelp av svenske SAAB, og siden utpekt til T-7A Red Hawk, søker Boeings lille supersoniske enkeltjetmotor nå eksportutsalg. Tilstede på Singapore Air Show 2020, ville Boeing ha påtatt seg å presentere sin Red Hawk for de asiatiske luftstyrkene for å overbevise dem om fordelene ved tilbudet. Et spesielt vanskelig oppdrag gitt forsinkelsen tatt av amerikanerne på markedet for avanserte treningsfly (LIFT, for Lead-In Fighter Trainer), som er spesielt mettet i dag.

Bestilt i 351 enheter for USAF, skal Red Hawk vise utmerket ytelse og en modulær cockpit som lar flykontrollene til enhver ny generasjon jagerfly simuleres. På et teknisk nivå ligner T-7A Red Hawk dermed på en ekte miniatyrjager. Dens F404-reaktoren brukes også på Gripen (Sverige) og Tejas (India) lette jagerfly, men også på de sørkoreanske T-50 avanserte treningsflyene, siden de er avledet til en angreps- og lett jagerflyversjon. Et element som i stor grad bør dempe Boeings ambisjoner på den internasjonale scenen, og spesielt i Asia.

To parkerte Boeing T Xs 181005 F PO640 0021 Forsvarsnyheter | Trenings- og angrepsfly | Konstruksjon av militære fly
T-71 Red Hawk vant US Air Forces TX-konkurranse for å erstatte det avanserte trenerflyet T-28 Talon

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Trenings- og angrepsfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler