Israels Drone Dome Laser Device Mindre revolusjonerende enn det ser ut

I begynnelsen av januar publiserte de israelske militærmyndighetene på sosiale medier en video som viser en luftvern- og antimissilbeskyttelsesanordning basert på laserenergi som varslet et bemerkelsesverdig teknologisk sprang. Men videoen publisert i går av Rafael angående systemet hans kalt "Drone Dome", antyder mye mindre spektakulær ytelse og mer begrenset taktisk bruk. Så, har fjellet født en mus?

Den nye videoen av Drome Dome-systemet viser et mye mer klassisk anti-drone-lasersystem enn animasjonen publisert i begynnelsen av januar antydet.

Videoen presentert i går av Rafael, et av de store israelske forsvarsselskapene, viser en enhet for å oppdage, spore og engasjere lette droner montert på et pansret kjøretøy, og bruke en laserstråle for å ødelegge målene. Det presenteres som å være i stand til å ta på seg en sverm av droner, og ment å legge til et fjerde lag til det israelske anti-drone-, anti-fly- og anti-missil-beskyttelsessystemet som allerede er integrert Iron Dome-systemet for beskyttelse på kort avstand, David Sling-systemet for middels rekkevidde, og Arrow-systemet for å engasjere ballistiske missiler. Det ser derfor ut til at Drone Dome perfekt utfyller Israels flerlags forsvar, spesielt ved å være i stand til å oppdage og ødelegge lette droner som forblir utenfor rekkevidden til tyngre systemer, inkludert Iron Dome. Disse små dronene kan imidlertid vise seg å være spesielt farlige, enten ved å transportere militære laster, som i Syria, eller ved å gi taktisk etterretning.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Laservåpen og rettet energi | Luftvernforsvar

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler