Russisk Ka-52M Alligator-helikopter kunne motta lette "cruise missiles"

I følge russisk presse siterer kilder fra det militærindustrielle komplekset, kan moderniseringsprogrammet for kamphelikopteret Ka-52 Alligator, Ka-52M, inkludere integrering av et luft-til-bakke "cruisemissil" som er i stand til å nå en rekkevidde på opptil 100 km. Informasjonen er overraskende, men kaster likevel lys over intensjonene til den russiske hæren med hensyn til denne nye varianten av Ka-52, som snart kan bestilles i nesten 114 eksemplarer som skal leveres innen slutten av tiåret.

Opprinnelig ble Kamov Ka-50 enkeltseter og Ka-52 toseter designet på slutten av den kalde krigen for å etterfølge den mytiske Mil Mi-24 Hind, og ble presentert i konkurranse med Mil Mi-28N Havoc . Gjennom årene endte det med at de russiske hærene ikke valgte en eneste etterfølger: Mi-24 ble modernisert til Mi-35, og de russiske væpnede styrkene mottok både Mi-28N og to-seters Ka-52. , hvorav 146 fly ble bestilt i 2011.

Ka52M Forsvarsanalyse | Trenings- og angrepsfly | Industriell konsolidering Forsvar
Ka-52M forventes å ha fullt moderniserte sensorer, en ny elektronisk krigføringssuite og nye luft-til-bakke og luft-til-luft våpen, inkludert langdistansemissiler.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Trenings- og angrepsfly | Forsvarsindustriell konsolidering

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler