Hvem manøvrerer seg for å diskreditere Naval Group i Australia?

For 3 uker siden ga en rapport fra det australske nasjonale revisjonsbyrået, eller ANAO, tilsvarende Revisjonsretten i Frankrike, en rapport som inneholder flere bemerkninger og spørsmål angående Naval Group-programmet for design og konstruksjon av 12 Shortfin Barracuda-ubåter . Disse rapportene ble raskt iscenesatt av Labour-opposisjonen som et politisk argument, og tvang den konservative regjeringen til å avklare programmets detaljer to ganger. Men langt fra å ha satt en stopper for det, ser det nå ut til at en stor del av den australske pressen, enten de er spesialisert i forsvarsspørsmål eller ikke, tar opp saken mot det nåværende programmet.

Det skal sies at SEA 1000-kontrakten for Kockums marinekonsern var en av de siste store kontraktene som kunne redde gruppen på mellomlang sikt, på grunn av det betydelige fallet i nasjonale prognoseordrer de neste to tiårene. Kockums hadde faktisk designet og produsert de 6 Collins-klassen ubåter, mellom 1990 og 2003. Disse 3300 tonns nedsenkede fartøyene har tilfredsstilt den australske marinen, og har som sådan et utmerket rykte i landet. Den svenske gruppen ble imidlertid ekskludert fra de 3 selskapene som var autorisert til å konkurrere, fordi den ikke har designet ubåter på 20 år, og aldri har designet et skip på størrelse med den nye klassen i SEA 1000-programmet.

Collins ubåter Australia Defense News | Australia | Forsvarsinstitusjonell kommunikasjon
De 6 ubåtene fra Collins-klassen ble designet av de svenske Kockums og bygget av ASC-verftene i Adelaide.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Australia | Forsvarsinstitusjonell kommunikasjon

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler