Mellom F15 og F35 velger Israel de 2!

- Annonse -

til tross et offentlig underskudd på rundt 3,8 % i 2019, kunngjorde de israelske militærmyndighetene to nye bestillinger for kampfly, for å utstyre en ny skvadron på F35i og en skvadron på F15i, eller 25 enheter av hver type, for et beløp som overstiger 3 milliarder dollar. Langt fra å være en ikke-beslutning, anser det israelske luftforsvaret at kombinasjonen av ytelsene til disse to flyene er best i stand til å møte utfordringene som ligger foran regionen.

Det var i 2010 at Israel la inn en første bestilling på 19 F35i fra USA, en versjon av F35A som bærer visst elektronisk utstyr og våpen av israelsk opprinnelse. En andre ordre på 14 fly ble lagt inn i 2015, og de siste 17 flyene som nådde målet om 50 F35i i flåten ble bestilt i 2016. I dag, IAF har 20 F35i i kø, og 7 nye fly vil bli levert i 2020, noe som tillater implementering av den andre planlagte skvadronen.

F15i Israel Defense News | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Den betydelige autonomien og bæreevnen til F15i representerer en ressurs som IAF ikke ønsker å kvitte seg med

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler