Overhengende tyrkisk angrep på Syria opprører globale allianser

Uttalelser om det nært forestående massive angrepet fra tyrkiske styrker mot styrkene til Damaskus-regimet, støttet av Russland, rundt byen Idlib i Nord-Syria, fortsetter å provosere reaksjoner i globale allianser, til det punktet at de potensielt dypt ryster opp det globale geopolitiske landskapet i de kommende månedene.

La oss huske at etter offensiven ledet av styrker lojale mot regimet til Bashar Al Assad mot den syriske byen Idleb, i hendene på islamistiske militser støttet av Ankara, resulterte sammenstøt mellom de regulære styrkene i de to leirene i flere dusin ofre begge sider. Å svare, Den tyrkiske presidenten Erdogan har gjentatte ganger lovet å iverksette store tiltak for å slå hardt inn på regimestyrken, og utover Idleb-området om nødvendig. Siden den gang har flere observasjonsrapporter bekreftet dettestyrking av tyrkiske styrker i Nord-Syriaog tyrkiske myndigheter advarte til og med NATO om offensivens nært forestående, ifølge en tyrkisk daglig.

2018 01 24t092742z 248737588 rc17f3733320 rtrmadp 3 Midtøsten krise syria Tyrkia 0 Nyheter Forsvar | Syria-konflikten | Bakkestyrker
Tyrkiske styrker har samlet inn tropper og stridsvogner i Nord-Syria for å sette i gang en massiv operasjon mot de syriske styrkene til Damaskus-regimet

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Syrisk konflikt | Landstyrker

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler