For å forberede seg på ankomsten av B-21-bombefly, vil det amerikanske luftforsvaret redusere den operative kapasiteten til sin B-1B Lancer

Vi nevnte det forrige uke: USAF planlegger å redusere størrelsen på visse flåter med gamle fly for å tillate finansiering av nye fly. Blant annet utstyr kan 17 B-1B Lancer tunge bombefly fra de seksti som fortsatt er i drift, bli berørt. Skjebnen til disse 17 flyene er ennå ikke forseglet, særlig fordi den amerikanske kongressen regelmessig har en tendens til å redde de strategiske vektorene som de væpnede styrkene planlegger å trekke seg tidlig.

Allerede før avstemningen om militærbudsjettet i 2021 tok imidlertid det amerikanske flyvåpenets globale streikekommando med ansvar for å operere tunge bombefly en rekke direktiver rettet mot drastisk begrensning av flyområdet til B-1B-bombefly for å bevare potensialet sitt så lenge som mulig.

JASSM dropper en B1B Defense News | Strategiske bombefly | Guidede bomber
B-1Bs store våpenrom gjør den til en utmerket skyteplattform. I tillegg til sine bomber kan den avfyre ​​kryssermissiler og antiskipsvåpen. Ved sin operative pensjonering mellom 2035 og 2040, kan den godt tilpasses til å bære hypersoniske våpen.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Strategiske bombefly | Guidede bomber

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler