Med SCORPION revolusjonerer den franske hæren sine kampevner i kontakt

Blant de viktigste europeiske forsvarsprogrammene, har det franske SCORPION-programmet utvilsomt en veldig spesiell plass. Virkelig strukturerende planlegger den intet mindre enn å modernisere ikke bare utstyret, men også læresetningene til hærens taktiske enheter.

Åpent siden 2018 har en form for europeisk samarbeid, via det belgiske CaMo-programmet, SCORPION-programmet (Synergy of the COntact Reinforced by Polyvalence and Info valorisatiON) sørger for utvikling av flere nye kjøretøyer, renovering av utstyr, men også og fremfor alt etablering av et infovalorised kampsystem, SICS , som vil fremdrive den franske hæren og den belgiske landkomponenten i forkant av de digitale bakkestyrkene.

EBRC Jaguar-prototype under sin offentlige presentasjon Defense Analyzes | Artilleri | Belgia
Tilsvarende for en innovativ design, er Jaguar et allsidig kampbil som er ment å bekjempe alle typer trusler.

SCORPION-programmet og infovaluering

De første tankene om å fornye Hærens taktiske kampevner går tilbake til slutten av 1990-tallet, og blir forsterket av de første tilbakemeldingene fra den afghanske konflikten. Med unntak av Leclerc stridsvogner og 8×8 VBCI infanteri kampvogner, stammer nesten alle Hærens kjøretøy fra 1970-tallet, enten det er VAB transportkjøretøy (Véhicule Armored Front) eller ERC-90 og AMX-10RC kamp- og rekognoseringskjøretøyer .


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Artillerie | Belgique

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler