Hvorfor bestiller den kinesiske hæren 1,4 millioner ballistiske skjold som skal leveres på bare to år?

- Annonse -

Mange i Vesten fortsetter å se på det kinesiske folkets frigjøringshær som en annenrangs væpnet styrke, dårlig utstyrt og dårlig trent, som baserer sin militærmakt på tall. I løpet av de siste tjue årene har Beijing imidlertid forvandlet PLA dypt, for å sette den på operativ lik linje med de beste vestlige væpnede styrkene, enten det er på land, på havet eller i himmelen. Kunngjøringen av en bestilling for 1,4 millioner stykker ballistisk beskyttelse, som skal leveres innen 2 år, ser ut til å være et avgjørende tegn på kinesiske mål når det gjelder operativ forberedelse og engasjementskapasitet. Men volumet og timingen skaper også bekymringer.

Denne ordren, for et samlet beløp på 13 milliarder Yuan, eller 1,7 milliarder Euro, er delt opp i to partier. Den første batchen består av 930.000 7,4 standard skuddsikre vester, beregnet for støtte eller mindre utsatte krefter, til et beløp på 467.000 milliarder Yuan. Den andre gruppen gjelder 6 XNUMX avanserte ballistiske beskyttelser, beregnet på frontlinjekampstyrker, for et beløp på XNUMX milliarder yuan. Vi vet ikke at dette er ny ultralett ballistisk beskyttelse presentert i november. Med en slik ordre vil PLA være i stand til å utstyre mer enn 70 % av troppene sine, et forhold man sjelden ser i moderne hærer.

DF 26 Parade2015 Forsvarsnyheter | Amfibieangrep | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
For å holde amerikanske hangarskip i sjakk, er Beijing avhengig av det avskrekkende aspektet ved sine ballistiske missiler med antiskipskapasitet, som DF-26, som strekker seg over 4000 km.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Amfibieangrep | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler