Med X-20-serien demonstrerer kinesisk militær luftfart sin teknologiske mestring

- Annonse -

Ved det nye årtusenskiftet var den kinesiske luftfartsindustrien fortsatt teknologisk i sin spede begynnelse, og var hovedsakelig basert på teknologioverføringer og mer eller mindre vellykkede kopier av vestlig eller russisk utstyr. Men med de første effektene av de dyptgripende økonomiske reformene initiert av Deng Xiaoping og videreført av Jiang Zemin, dukket ambisjonen om å forvandle den sovende kjempen til en asiatisk drage opp igjen, med spesielt begynnelsen på de første store militære og teknologiske reformene. Det var på dette tidspunktet ambisjonen så ut til å designe en luftfartsgenerasjon som skulle markere ankomsten av kinesisk teknologi i forkant av militærnasjoner. Denne generasjonen, som skulle være operativ i 2020, er nå anerkjent som -20-serien, og er basert på 4 emblematiske enheter

Stealth-jageren J-20

Det mest imponerende og mest kjente av -20 generasjonsflyet er J-20 heavy stealth jagerfly, "J" er partikkelen som betegner kampfly, og betyr Jian, bokstavelig talt "Annihiator". Vi fant de første kunngjøringene av designet i 1997, og demonstratoren foretok sin første flytur i 2011, med ambisjonen om å konkurrere med datidens beste kampfly, den amerikanske F22 Raptor. For dette tar J-20 på seg egenskapene til "5. generasjon", kjent i Kina som "4. generasjon", nemlig en stor kapasitet til å fange og slå sammen data, "supercruise" som gjør det mulig å opprettholde en nivå supersonisk hastighet uten å bruke etterbrenner, og selvfølgelig stealth.

PL15 og PL10 på J20 Fighters Aviation | Transport Luftfart | Tankfly
Symbol på ytelsen til den kinesiske luftfartsindustrien, J-20 er et 5. generasjons tungt jagerfly.

LOGO meta defense 70 Jagerfly | Transport Luftfart | Tankfly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler