Tyrkia er på vei til å fullføre moderniseringen av Pakistans første ubåt Agosta-90B, til tross for fransk opposisjon

De siste dagene har den tyrkiske og pakistanske pressen kommet tilbake til moderniseringsprogrammet for pakistanske ubåter av typen Agosta-90B, som blir omgjort i Tyrkia. Det tyrkiske selskapet STM, som har ansvaret for redesignet av det første bygget, skal ha sagt at en første modernisert Agosta-90B ville bli lansert innen slutten av måneden "til tross for sanksjoner og restriksjoner" pålagt av Frankrike.

Erklæringen spesifiserer imidlertid ikke om sanksjoner og begrensninger blir pålagt av franske myndigheter eller av Naval Group, produsenten av Agosta, eller om de blir brukt til sluttkunden (Pakistan) eller til de tyrkiske produsentene som har ansvaret for modernisering. Imidlertid er det ikke noe overraskende ved å finne skilsmissen mellom Naval Group og Frankrike på den ene siden og den pakistanske marinen på den andre. Angrepet i Karachi i 2002 mot de ansatte i DCN (i dag Naval Group) hadde kastet en irreversibel forkjølelse mellom myndighetene i de to landene. Det påfølgende salget i India av Scorpene ubåter, mer moderne enn Agosta, hadde endelig markert den regionale strategiske overgangen til Naval Group, som ikke lenger ønsker å gjøre forretninger med Islamabad utover de gjeldende forpliktelsene.

1552666842 agosta 90b 4 Forsvarsnyheter | Air Independent Propulsion AIP | Atomvåpen
Med veldig moderne elektronikk og MESMA-fremdrift, utgjorde Agosta B-ubåtene solgt av Frankrike til Pakistan på begynnelsen av 2000-tallet en førsteklasses ubåtstyrke.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Air Independent Propulsion AIP | Atomvåpen

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler