Dassault Aviation ville ha fullført testingen av CC-422 kanonpod for den moderniserte Mirage 2000D

- Annonse -

I juli 2016, Dassault Aviation ble tildelt et større oppussingsprogram for 55 Mirage 2000D overfallsfly av Luftforsvaret. Stilt overfor aldring av systemene om bord på Mirage 2000 og svimlende leveranser av nye Rafale, ble et slikt program ansett som essensielt for å respektere det faste formatet til 250 kampfly i flåten (Air Force and National Navy) på slutten av 2019-2025 LPM.

Mer enn en enkel oppdatering av Mirage som har til hensikt å få dem til å vare utover 2030, tar midtrenoveringen (RMV) av Mirage 2000D også sikte på å utstyre dem med nye støtende evner for å kompensere for den siste tilbaketrekningen av sistnevnte. Mirage F1 og den neste av den nyeste Mirage 2000C. Mellom et nytt luft-til-luft-missil og nye evner innen luft-til-jord-styrt våpen, bør Mirage 2000D RMV således for første gang tilegne seg en rudimentær, men likevel viktig evne: å skyte en kanon. Imidlertid ville Dassault Aviation nylig ha kunngjort å ha fullført integrasjons- og valideringstester av dette nye våpenet, som Laurent Lagneau husker fra Opex360-siden.

Mirage 30D 2000 mm Cannon Pod News Defense | Afrika | Trenings- og angrepsfly
Mirage 2000B ble designet for å kunne bære en kanonpute under ventralen, men ikke under luftinntaket. Det var derfor nødvendig å kontrollere at bæringen og avfyringen ikke forårsaket aerodynamiske forstyrrelser eller ukontrollerbare vibrasjoner.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Afrika | Trenings- og angrepsfly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler