Hvordan kan EU-kommisjonen handle til fordel for forsvaret for europeerne i dag?

Gjennom sin kommissær for industrielle, digitale, innenriks- og forsvarssaker, Thierry Breton, har Ursula Van der Leyens nye EU-kommisjon definert betydelige ambisjoner om styrking av det europeiske forsvaret og kontinental industriell kapasitet i dette området. Imidlertid viser svikten på toppmøtet mellom statsoverhodene i Unionen 21. februar for å bli enige om et nytt budsjett for perioden 2021-2027. grensene for disse ambisjonene, hvis disse kun skulle være basert på samarbeid og finansieringskanaler, som Det europeiske forsvarsfondet, og permanent strukturert samarbeid eller PESCO.

Den europeiske union kan imidlertid implementere direktiver som betydelig vil øke finansieringskapasiteten til medlemslandene for å støtte den samlede forsvarsinnsatsen, og derfor redusere avhengigheten av amerikansk beskyttelse hvis barenår det gjelder konvensjonelle krefter, siden hypotesen om a utvidet fransk atomparaply ser ut til å appellere til ingen i Europa. For det ville det være nødvendig å gå utover den klassiske budsjettoppfatningen som ble brukt i flere tiår, og å vise mindre konservatisme og mer fleksibilitet, uten å gi avkall på målene om å kontrollere europeiske underskudd. Denne nye tilnærmingen, arvet fra Positive Valuation Defense-doktrinen, er basert på to utfyllende tiltak:

Fjern teknologiske og industrielle forsvarsinvesteringer fra statsbudsjettsaldoene

Det første tiltaket, lenge etterspurt av Frankrike og spesielt av Michel Rocard da han var statsminister under François Mitterand, ville bestå i å fjerne utgifter til forskning og utvikling samt utstyrsutgifter fra budsjettbalansen som ble brukt til å beregne underskuddet. og derfor overholdelse av regelen om maksimalt 3 % offentlige underskudd pålagt av den monetære stabilitetspakten til den felles valutaen.

Den franske marinen vil ha 6 FREMM og 2 FREMM DA Tyskland | Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
Overholdelse av målene for det offentlige underskudd førte til reduksjon av den franske marinen FREMM-programmet fra 17 til 6 + 2 skip, for en pris som til slutt tilsvarer startprisen på 17 fregatter

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler