Vil droner snart erstatte jagerfly?

Denne uken forbløffet den karismatiske styrelederen for Tesla og SpaceX, Elon Musk, et publikum av Air Force Association jagerpiloter da han erklærte at erstatningen av tradisjonelle piloter og jagerfly med droner var uunngåelig på relativt kort tid. Ifølge ham gjør massen av informasjon som skal behandles av en pilot i stadig kortere tidsperioder, assosiert med menneskekroppens fysiologiske begrensninger, konseptet med et pilotert kampfly foreldet, og peker mot en enkelt løsning, deres forsvinning. til fordel for upiloterte systemer, kampdroner.

Og presentasjonen av «Defender»-konsept laget 27. februar av den vestlige lederen i kampdroner, General Atomics, som designet og produserte spesielt rovdyr og Reaper-droner, ser ut til å peke mot en slik løsning. derivat av «Avenger»-dronen, ulykkelig konkurrent til Boeing-modell valgt for MQ-25 Stingray omborddrivstoffdronekontrakt fra den amerikanske marinen, presenteres Defender som en kampdrone spesialisert i luftsperringsoppdrag og beskyttelse av støttefly, som for eksempel tanking under flyging eller tidlig luftvarsling, bedre kjent under navnet AWACS. DARPA på sin side utvikler Longshoot-programmet, en enhet som også er utstyrt med luft-til-luft-missiler og til og med en kanon, men med andre formål enn Defender-konseptet, siden det er mer et lufttransportert offensivt våpen beregnet på å operere i sterkt forsvarte miljøer for å, nettopp, eliminere disse forsvarene for å la piloterte fly utføre sine oppdrag.

ELon MUSK USAF-forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Standpunktene som Elon Musk uttrykte under sin tale i Luftforsvarsforbundet er interessante, men i stor grad tvilsomme

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler