Franske hærer forbereder seg på å teste sine første laservåpen fra den Orleans-baserte SME CILAS

I det nåværende slaget i Idlib, Syria, ser det ut til at tyrkiske styrker pålegger et enestående operativt tempo og nådeløs operasjonell overlegenhet, hovedsakelig på grunn av intensiv bruk av droner av alle typer og formater. Direkte angrepsvektorer, måldetektorer eller betegnere til fordel for artilleri, luftdroner (UAV) er nå kjernen i land- og luft-land kampdoktriner.

Hvis Frankrike har forstått dette godt, ved å planlegge å integrere flere og flere droner i kampsystemet SCORPION, har det også vært i stand til å ta målene for trusselen som er representert av slike systemer implementert av vanlige hærer eller fiendens væpnede grupper. Reiste 31. januar til hovedkvarteret til PME CILAS, fransk spesialist i lasere, Minister for forsvaret Florence Parly minnet om den strategiske viktigheten av militære lasere både for betegnelse av mål og som defensive og støtende våpen.

megajoule laser forsvarsanalyse | Laservåpen og rettet energi | Industriell konsolidering Forsvar
CILAS er kjent for sine betegnelseslasere, men også for sin deltakelse i Laser Megajoule-programmet som er avgjørende for fransk kjernefysisk avskrekking. Sin ekspertise innen lasere av alle krefter gjør den til en veldig seriøs aktør både for taktiske landlasere og for fremtidens romlasere fra de franske styrkene (Foto av ERIC FEFERBERG / POOL / AFP)

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Armes Laser et énergie dirigée | Consolidation industrielle Défense

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler