Kan vi opprette et privat investeringsfond for å garantere nasjonal teknologisk suverenitet?

- Annonse -

En artikkel publisert av Anne Drif på nettstedet lesechos.fr publisert i dag rapporterer inngåelsen av eksklusive forhandlinger mellom investeringsselskapet Ardian og det amerikanske konsernet Teledyne angående det franske konsernet Photonis, et av de største konsernene som spesialiserer seg på design og produksjon av lysforsterkerrør for både nattaktive sivile og soldater for synsutstyr. Disse forhandlingene finner sted etterpå lange politiske og industrielle forsinkelser på spørsmål om industriell suverenitet, for til syvende og sist å følge samme skjebne som andre teknologiske SMB som har kommet under ekstern kontroll, som f.eks. HGH-gruppen som spesialiserer seg i infrarød optikk passert under kontroll av det amerikanske investeringsfondet Carlyle, eller spesialisten på elektriske kontakter Souriau gikk under kontroll av Eaton-gruppen. Til tross for implementeringen av Denfinvest-fondet, ser det ut til at ingenting nå hindrer internasjonale interessers overtakelse av franske ultrateknologiske SMB-er.

Grensene for eksisterende løsninger

Det må innrømmes at med verdens beste vilje, de 50 millioner euro fra Definvest-fondet, også ment å "støtte 20 til 30 innovative selskaper", spesielt for å støtte startups i deres industrielle overgang, tillater oss knapt å posisjonere oss på spørsmål som disse, når det kommer til selskaper med mer enn 1.000 ansatte som omsetter for nesten 150 millioner euro, og derfor verdsatt langt utover midlene som er gitt til Definvest-fondet, samt dets mandat.

rheinmetall 800x445 1 Forsvarsanalyse | Industriell konsolidering Forsvar | Frankrike
Det er ingen industrikonsern i Frankrike med omfattende aktivitet som for eksempel det tyske konsernet Rheinmetall, som er til stede i både bil- og forsvarsindustrien.

LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Industriell konsolidering Forsvar | Frankrike

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler