Japan vender ryggen til britene for sin nye generasjon FX-fly

- Annonse -

Inntil nylig trodde britiske BAe og Rolls-Royce, og i mindre grad europeerne i FCAS-prosjektet, at de hadde en reell sjanse til å støtte Tokyo i dets nye generasjons jegerprogram FX. Men i følge det økonomiske nettstedet Asia.nikkei.com, har japanske myndigheter endelig besluttet å favorisere samarbeid med USA på bekostning av det med Storbritannia på dette området, selv om det på et tidspunkt ble ansett som en ledende utfordrer i denne saken. En offisiell kunngjøring om dette bør komme i år.

Selv om Japan igjen vender seg til Washington for sitt nye jagerprogram, virker japanske myndigheter fast bestemt på å ikke gjenta de samme feilene som tidligere. Faktisk hindret amerikanske myndigheter gjentatte ganger moderniseringen av Mitsubishi F2, et japansk fly avledet fra den amerikanske F16, ved å blokkere eksporten av visse teknologier. Dette er grunnen til at Taro Kono, den japanske forsvarsministeren, utvetydig kunngjorde at mesteparten av den teknologiske utviklingen av dette nye programmet vil finne sted på japansk jord, sistnevnte kan derfor ikke være gjenstand for eksterne voldgiftssaker.

F 2 jasdf japan mitsubishi Nyheter Defense | Jagerfly | Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar
Japan ønsker ikke å gjenta de samme feilene med F2-programmet, og har til hensikt å beholde teknologisk kontroll over sine nye fly

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler