Syriske Pantsir S1 luftvernsystemer hacket i stykker av tyrkiske droner i Idlib, sier Ankara

All publisitet er god å ta, sa Andy Warhol. Det russiske selskapet Almaz-Antei, som produserer antiluftvernsystemet Pantsir S1, burde neppe dele denne oppfatningen de siste dagene. Faktisk, ifølge tyrkiske myndigheter, og videoer som er påfallende publisert på internetttyrkiske væpnede droner sies å ha ødelagt åtte av disse systemene rundt byen Idlib, i fokus for en væpnet konfrontasjon mellom syriske styrker lojale mot Bashar al Assad og pro-tyrkiske islamistiske militser støttet av Ankaras væpnede styrker.

Disse videoene, og de middelmådige resultatene de presenterer for den syriske Pantsir S1, er desto mer skadelige ettersom systemet er designet nettopp for å eliminere denne typen trusler, og ytelsen har blitt rost av mange av de russiske styrkene, som bruker det i spesielt for å beskytte den russiske flybasen Hmeimim.

Hvis flere Pantsir S1-er tilsynelatende ble ødelagt mens de beveget seg, viser visse sekvenser et system stoppet, radaren roterer, og derfor er synlig i drift. Merk at på syrisk side hevder vi ødeleggelsen av flere tyrkiske droner, og vi benekter ødeleggelsen av Pantsir.

det russisk-designede Pantsir S1-systemet

Så, betyr dette at Pantsir S1 er ineffektiv? Det er usannsynlig. Det ser faktisk ut fra videoer publisert av Tyrkia, som også viser syriske S-125 og Tor M1-systemer, at problemet ikke ligger i utstyret, men i opplæringen av operatørene av dette utstyret, samt taktikken som brukes av syrisk hær.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Luftvernforsvar | Forsvarsnyheter | Syrisk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler