Etter Chinooks ønsker også Luftforsvaret å leie Super Puma-helikoptre

- Annonse -

Høsten 2017 foreslo vi, sammen med admiral Pierre-François Forissier, tidligere stabssjef for den franske marinen, og general Jean-Paul Palomeros, tidligere stabssjef for French Army Air og tidligere øverste allierte sjef for transformasjon av NATO, «Base Defense»-modellen, som var basert på et globalt leietilbud for militærutstyr og finansiering strukturert rundt en spareplan. Den gang vurderte militære og politiske myndigheter det utleie av militært utstyr kunne ikke utgjøre en relevant løsning, fordi det er for restriktivt og for dyrt. Dessuten ville den nye militære programmeringsloven under forberedelse møte alle forventningene til de væpnede styrkene ...

Bare 2 og et halvt år senere publiserte Luftforsvaret en tredje forespørsel om leietilbud på få uker angående helikoptre for de franske hærene, etter at den nasjonale marinen vedr. 16 Dauphin og H160 helikoptre, og etter å ha startet forhandlinger for utleie av tunge CH-47 Chinook helikoptre. Forespørselen gjelder denne gangen EC225 Super Puma-helikoptre, ment å erstatte Puma-dateringen fra 80-tallet som fremdeles utfører søke- og redningsoppdrag, spesielt på utenlandske baser.

h160 2 Forsvarsnyheter | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | Frankrike
Den franske marinen har allerede kunngjort sin beslutning om å leie H160- og SA365-helikoptre for å erstatte de nyeste Alouettes III i påvente av at H160M skal tas i bruk.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | Frankrike

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler