Den kinesiske folkefrigjøringshæren vil utstyre seg med selvmordsdroner

De kinesiske militærmyndighetene har annonsert lanseringen av en anbudskonkurranse, via nettstedet weain.mil.cn dedikert til dette, knyttet til anskaffelsen av to modeller av selvmordsdroner, også kalt «Loitering ammunition» på engelsk, eller «vagabond ammunition». Allerede i tjeneste i flere væpnede styrker rundt om i verden, som i Israel, beskriver denne typen autonome droner omkretsen som er tildelt den inntil et mål dukker opp, hvoretter den angriper den ved å skynde seg mot den. Hvis det ikke dukker opp noe mål, kan ammunisjonen gå tilbake til utgangspunktet for å bli gjenvunnet, eller selvdestruere.

Denne typen ammunisjon, som avhengig av modell kan slippes fra et fly eller skytes ut fra et kjøretøy, åpner for nye taktiske muligheter, spesielt når det gjelder forbud og eliminering av fiendtlig forsvar (SEAD). Kan implementeres i form av svermer, de er også et kraftig verktøy for å overvinne sterkt forsvarte mål, mette og eliminere forsvaret og deretter treffe målet tungt.

Harop IAI slentrende ammunisjon Nyheter Forsvar | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | Landdroner
Avledet fra Harpy, er IAI Harop i dag den operative roaming-ammunisjonen som tilbyr den høyeste ytelsen, med en aksjonsradius på 1000 km. Den ble bestilt av 6 land, inkludert India, Tyrkia og Tyskland

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | Landdroner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler